Pohankovo - masové karbanátky recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 50 g pohanky
- 75 g pohankových vloček
- 150 g mletého hovězího či vepřového masa (pokud chcete bez masa, dejte o to víc pohanky)
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- petrželová nať
- 1 PL olivového oleje
Postup Pohankovo - masové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka.
Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a petrželovou nať nakrájíme.
Na olivovém oleji zlehka orestujeme maso, cibuli, mrkev a necháme vychladnout.
Mezitím slijeme přebytečnou vodu, jestli nám nějaká zbyla, a uvařenou pohanku pomixujeme (nemusíme, já jsem mixla) a ochutíme utřeným česnekem a petrželkou.
Směs z masa smícháme s pohankou, přidáme vejce a přisypáváme vločky do hustšího těstíčka. Pokud máme pořád řídké, přisypeme ještě vločky (ingredience jsou orientační, karbanátky dělám většinou od oka).
Vytvarujeme placičky, vložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15 minut dozlatova.