Pohankové karbanátky s domácí tofunézou recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 hrnek pohanky kroupy
- 3/4 hrnku pohanky lámanky
- 1 větší mrkev
- 1 malá cuketa
- 2 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce hrašky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce majoránky
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- sůl
- hromada pepře
- Tofunéza:
- 1 balení tofu natural (200 g)
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 polévková lžíce jablečného octa
- 3/4 polévkové lžíce třtinového cukru
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka příp. opravdu malá klasická cibule
- 1 kyselá okurka
- sůl
- pepř
Postup Pohankové karbanátky s domácí tofunézou
Postup přípravy receptu
-
Když jsem si ráno vařila kafe k snídani, tak jsem krom kávy horkou vodou zalila i pohanku, zhruba 2 cm nad úroveň pohanky, osolila jsem ji, přikryla jsem ji poklicí a šoupla do trouby, vypnuté.
Odpoledne jsem nastrouhala na jemném struhadle mrkev a cuketu, jarní cibulku jsem pokrájela na drobno, zeleninu jsem smíchala s kořením a bylinkami, přidala česnek, olej a nakonec pohanku. Rukou jsem to všechno pořádně promíchala a zahustila to hraškou.
Na plech vyložený pečícím papírem jsem pokládala vytvarované karbanátkové placičky a pekla je půl hodiny na 200 °C.
Tofunéza: Tofu jsem pokrájela na velké kostky a dala do mixéru, přidala jsem všechny tekuté ingredience, hořčici, cukr, sůl, pepř a všechno jsem to pořádně rozmixovala. Přidala jsem kyselou okurku nastrouhanou na jemném struhadle a na jemno pokrájenou cibulku. Je dobré to nechat půl hodiny odstát, aby se rozvinula chuť okurky a cibulky.