Pohankové karbanátky s domácí tofunézou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 hrnek pohanky kroupy
3/4 hrnku pohanky lámanky
1 větší mrkev
1 malá cuketa
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
4 polévkové lžíce hrašky
1 polévková lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce majoránky
1 čajová lžička mletého kmínu
sůl
hromada pepře
Tofunéza:
1 balení tofu natural (200 g)
1 polévková lžíce dijonské hořčice
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 polévková lžíce jablečného octa
3/4 polévkové lžíce třtinového cukru
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka příp. opravdu malá klasická cibule
1 kyselá okurka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Když jsem si ráno vařila kafe k snídani, tak jsem krom kávy horkou vodou zalila i pohanku, zhruba 2 cm nad úroveň pohanky, osolila jsem ji, přikryla jsem ji poklicí a šoupla do trouby, vypnuté.

  2. Odpoledne jsem nastrouhala na jemném struhadle mrkev a cuketu, jarní cibulku jsem pokrájela na drobno, zeleninu jsem smíchala s kořením a bylinkami, přidala česnek, olej a nakonec pohanku. Rukou jsem to všechno pořádně promíchala a zahustila to hraškou.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem jsem pokládala vytvarované karbanátkové placičky a pekla je půl hodiny na 200 °C.

  4. Tofunéza: Tofu jsem pokrájela na velké kostky a dala do mixéru, přidala jsem všechny tekuté ingredience, hořčici, cukr, sůl, pepř a všechno jsem to pořádně rozmixovala. Přidala jsem kyselou okurku nastrouhanou na jemném struhadle a na jemno pokrájenou cibulku. Je dobré to nechat půl hodiny odstát, aby se rozvinula chuť okurky a cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!