Pohádková kachní stehýnka s omáčkou Robert recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kachní stehna
olej (asi 2 - 3 lžíce)
1 cibule
1/4 l suchého bílého vína
1/4 l vývaru (měla jsem kuřecí - z kostky)
sůl
pepř
malá lžička sušeného tymiánu
3 hřebíčky
bobkový list
10 g másla
3 lžičky hladké mouky
lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Připravuji v papiňáku:Kachní stehna opečeme z obou stran na oleji.

  2. Přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, restujeme do světle zlatova. Zalijeme vínem a vývarem.

  3. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, hřebíček, pokud je málo slané, dosolíme.

  4. Papiňák zavřeme a necháme asi hodinku dusit.

  5. Měkké masíčko jsem přendala na mísu z varného skla a dala na 10 minut pod gril (v MW) - udělala se kůrčička (nemusí být, stačí nechat někde v teple).

  6. Mezitím si smícháme máslo s hladkou moukou a vzniklou kašičkou zahustíme omáčku.

  7. Necháme 5 min. provařit, pak přes sítko přelijeme do jiného hrnce (vznikne nám hladká omáčka, koření a cibule zůstane v sítku - můžeme ji i propasírovat).

  8. Přidáme hořčici, promícháme, minutku provaříme. Francouzi podávají s čerstvou bagetkou, my jsme si dali s knedlíčky ze syrových brambor (syrové brambory, polohrubá mouka - recept tu je.)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!