Pohádková kachní stehýnka s omáčkou Robert recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kachní stehna
- olej (asi 2 - 3 lžíce)
- 1 cibule
- 1/4 l suchého bílého vína
- 1/4 l vývaru (měla jsem kuřecí - z kostky)
- sůl
- pepř
- malá lžička sušeného tymiánu
- 3 hřebíčky
- bobkový list
- 10 g másla
- 3 lžičky hladké mouky
- lžíce plnotučné hořčice
Postup Pohádková kachní stehýnka s omáčkou Robert
Postup přípravy receptu
-
Připravuji v papiňáku:Kachní stehna opečeme z obou stran na oleji.
Přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, restujeme do světle zlatova. Zalijeme vínem a vývarem.
Přidáme bobkový list, pepř, tymián, hřebíček, pokud je málo slané, dosolíme.
Papiňák zavřeme a necháme asi hodinku dusit.
Měkké masíčko jsem přendala na mísu z varného skla a dala na 10 minut pod gril (v MW) - udělala se kůrčička (nemusí být, stačí nechat někde v teple).
Mezitím si smícháme máslo s hladkou moukou a vzniklou kašičkou zahustíme omáčku.
Necháme 5 min. provařit, pak přes sítko přelijeme do jiného hrnce (vznikne nám hladká omáčka, koření a cibule zůstane v sítku - můžeme ji i propasírovat).
Přidáme hořčici, promícháme, minutku provaříme. Francouzi podávají s čerstvou bagetkou, my jsme si dali s knedlíčky ze syrových brambor (syrové brambory, polohrubá mouka - recept tu je.)