Podzimní jablečné kotlety recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové kotlety bez kosti nebo s kostí, to je na každém
- 4 stroužky česneku
- 4 velká jablka
- sůl
- pepř
- sádlo na vymazání pekáče
- ",
Postup Podzimní jablečné kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a opepříme. Uložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nasekáme nadrobno.
Jablka rozčtvrtíme, vykrájíme jadřince a nahrubo nastrouháme (já jsem jablka oloupala, neměly moc hezkou slupku, ale není to nutné).
Kotlety posypeme česnekem a poklademe v souvislé vrstvě jablky. V troubě rozehřáté na 180 - 200°C zapečeme dočervena.