Podzimní dýňový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 75 g cukru
- 1 žloutek
- špetka soli
- Náplň:
- 1/2 dýně - nejlépe Hokkaido, (měli bychom získat 2 hrnky pyré)
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžíce medu
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 70 g brusinek
- citronová šťáva
- 2-3 lžíce cukru nejlépe přírodního
- 2 vejce
Postup Podzimní dýňový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho v ledničce asi 1 hodinu odpočinout.
Dýni očistíme, vložíme do vařící vod a vaříme cca 20 minut. Vyndáme ji z vody, necháme zchladnout a nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou.
Zakápneme citronovou šťávou a promícháme se zakysanou smetanou, medem, cukrem, brusinkami a nakonec vejci.
Těsto rozválíme, vyložíme kulatou formu, posypeme hrubě podrcenými ořechy, rozložíme dýňovou náplň a dáme péct na 180° asi 35 minut.