Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 300 ml podmáslí
- 180 ml mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 380 g pšeničné chlebové mouky
- 120 g chlebové žitné mouky + 60 g mouky (záleží na každém jakou)
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 1/2 lžičky sušeného droždí
- 2 1/2 lžičky soli
Postup Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou
Postup přípravy receptu
-
Vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Droždí by nemělo přijít do styku se solí, doporučuji dát sůl do jednoho rohu formy, cukr do druhého rohu a doprostřed udělat důlek, dát droždí a jemně zasypat. Zapneme program základní (1), velikost II (750 g), kůrka tmavá.