Podmáslové koláčky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- hrnek podmáslí (250 ml)
- 2 lžíce mletého cukru
- 80 g másla
- 50 g cukru
- 3 lžíce oleje
- 3 žloutky
- 30 g droždí
- kůra z jednoho citronu
- sůl
- Náplň:
- 500 g tvarohu (kostky)
- 1 vejce
- hrst rozinek
- lžíce vanilkového pudinku
- cukr podle chuti
- špetka skořice
- Drobenka:
- minutová, odkaz v poznámce
- vejce na potření
- máslo + rum na konečné potření
Postup Podmáslové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Podmáslí lehce zahřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme kvásek vykynout. Mouky smícháme se zbytkem surovin a přidáme kvásek.
Vypracujeme vláčné těsto a necháme pod utěrkou kynout asi hodinu. Mezitím připravíme ochucený tvaroh a rychlou drobenku.
Vykynuté těsto propracujeme, lžící odebíráme kousky a plníme tvarohem. Zabalíme a klademe na plech s pečícím papírem. Necháme ještě cca 10 minut kynout.
Do každého koláčku uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190 °C dorůžova. Ihned po upečení potřeme máslem s rumem.