Poctivá masová gulášovka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 0,5 kg předního hovězího masa stačí i méně
- větší cibule
- čerstvá paprika
- červená sladká paprika
- sůl
- 2 brambory
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 stroužků česneku
- majoránka
- pepř
- lžička chilli
- olej
Postup Poctivá masová gulášovka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.
Pak přidáme červenou papriku a malinko prosmažíme s cibulí, ale opatrně, abychom ji nepřipálili, aby nezhořkla. Přidáme i na proužky nakrájenou červenou papriku.
Zalijeme vodou, přidáme masox, je-li třeba a v tlakovém hrnci vaříme půl hodiny.
Mezitím si uvaříme na kostičky nakrájené brambory.
Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme brambory, majoránku a rozetřený česnek. Ještě chvilinku vaříme, aby se nám provařila mouka.