Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 pstruh
- Na náplň:
- 60 g změklého másla
- 5 lístků rozmarýnu
- bazalka
- pažitka
- máta
- 1 limetka
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- Trochu hrubé soli
- citronový pepř (nemusí být)
- Na přílohu:
- 5 malých brambor
- 5 cherry rajčátek
- 1/2 kapie
- Velký kus alobalu (musí se do něj vejít nejen ryba, ale i brambory)
Postup Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisujeme česnek. Z očištěné limetky nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu, obojí smícháme s máslem. Podle chutí můžeme i osolit nebo opepřit, pokud uznáme za vhodné.
Do vykuchaného a očištěného pstruha uděláme z obou stran 3 zářezy. Položíme si ho na alobal a dovnitř pstruha i do těch zářezů, i na celý povrch vpravíme máslovou směs a rozetřeme. Lehounce zabalíme a necháme odpočinout nejméně 30 minut, čím déle, tím lépe, aby směs prostoupila celým pstroužkem.
Nyní si očistíme zeleninu na přílohu. Brambory a cherry rajčata rozpůlíme, kapii nakrájíme na 10 kousků. Okolo ryby položíme brambory, na ně položíme rajčata a papriku, malinko osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme a pevně uzavřeme obal, aby nic nevyteklo.
Můžeme grilovat nebo i upéci v pekáčku. Zhruba 20 minut na každé straně.