Plněný vepřový řízek recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 větší plátky vepřové kýty
1 lžička soli
trochu mletého pepře
1 lžíce másla
10 dkg šunky
2 lžíce sterilovaného hrášku
3 vejce
trochu mléka
2 hrnky strouhanky na obalení
2 hrnky hladké mouky
5 lžic sádla
Na oblohu:
2 rajčata
paprika červená
citron
červená řepa
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky osolíme, trochu opepříme a tence naklepeme.

  2. Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, přidáme hrášek, 2 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout.

  3. Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby směs nevytékala, obalíme v trojobalu a smažíme na vyšší vrstvě tuku - nejraději sádle.

  4. Usmažené klademe okapat na papírový ubrousek. Na talíři obložíme krájenými rajčaty, okurkou, dílky citronu, papriky. Podle toho, co máme k dispozici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!