Plněné závitky se zelím a bramborovým knedlíkem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400-500 g vepřové pečeně vcelku
- 1 menší klobáska
- 1 nakládaný okurek
- hořcice plnotučná
- grilovací koření
- sů
- pepř
- kmín celý
- červená paprika sladká
- 2 kostky Masoxu
- 3 stroužky čeneku
- olej
- 2 větší cibule
- olej
- špagát nebo kovová špízová jehlice
Postup Plněné závitky se zelím a bramborovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky.
Každý z plátků ještě nakrojíme tak, aby vznikl jeden velký plát. Maso naklepeme, nasolíme, napepříme a jen z jedné strany potřeme hořčicí.
Na každý takto připravený plát masa dáme podélně krájenou klobásku a okurek. Maso smotneme buď ovážeme špagátem nebo spíchneme jehlicí.
2 cibule nakrájíme na půlkolečka a dáme do olejem vylitého pekáče nebo zapékací mísy.
Vložíme závitky, zasypeme paprikou a takto v troubě zlehka opečeme ze všech stran. Stačí aby se maso zatáhlo.
Přidáme grilovací koření, kmín, kostky masoxu, přilijeme vodu tak, aby maso bylo do půlky ponořené a pečeme v troubě minimálně hodinu tak, aby se masíčko pěkně rozpadalo.Nezapomínáme každých 10 minut podlévat.
Česnek oloupeme, protlačíme česnekovačem a utřeme se solí. Smícháme s trochou oleje a maso tím cca 10 minut před dopečením potřeme. Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem:-)