Plněné uzené karbanátky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

600 g uzené krkovice
1 mražený špenát
1 vejce (do špenátu)
2 vejce
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
vývar nebo mléko
sůl
pepř
strouhanka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si pomeleme na mlýnku.

  2. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zředíme jí vývarem nebo mlékem na konzistenci husté kaše. Až vychladne, přidáme dva žloutky a vmícháme pomletou krkovici. Dle potřeby osolíme, ale není to nutné, protože krkovice je slaná dost.

  3. Do druhého hrnce vložíme zmrazený špenát, přikryjeme poklicí a zahříváme, až úplně povolí. Špenát osolíme, opepříme, přidáme česnek a vejce. Mícháme, až se vejce srazí. Aby byl dostatečně hustý, tak poprášíme strouhankou a krátce povaříme.

  4. Z pomleté krkovice vytvoříme placičku, na kterou navršíme podušený špenát a přikryjeme druhou placičkou a okraje stlačíme. Vytvoříme karbanátek. Jde to velmi snadno. Vůbec to není pracné.

  5. Potom ho omáčíme v rozšlehaných bílcích, které nám zbyly ze dvou vajec a pečeme na rozehřátém tuku do zlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami, do kterých jsem přidala do zlatova osmaženou velkou cibuli. Karbanátky jsou krásně nadýchané, měkkoučké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!