Plněné gyrosové bochánky z mletého masa recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 400 g vepřového mletého masa
- 100 g tvrdého sýra typu eidam vcelku
- 2 KL koření gyros
- nasekaná petrželka
- 100 ml vody
- strouhanka
- olej
- sůl
Postup Plněné gyrosové bochánky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si prosolíme, zalijeme vodou, promícháme dohladka a necháme nějakou dobu odpočinout. Pak přidáme gyros, petrželku a je-li maso moc tekuté, nebo by nedrželo dohromady, lze dát malinké množství strouhanky (nepotřebovala jsem).
Masovou hmotu si rozdělíme na větší části podle kusů bochánků, hodně je na posypaném prkýnku strouhankou dlaní rozmáčkneme, do středu položíme 50 g sýra (vcelku větší krychličku), kterou mletým masem zaděláme do bochánků.
Ještě obalíme ve strouhance druhou stranu a pak je opečeme na pánvi s olejem. Nejprve zprudka, přikryté poklicí, pak jen zlehka bez pokličky po obou stranách, aby se všechno pěkně propeklo.