Plněné bochánky z mletého masa recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 400 g mletého masa (mix hovězí-vepřové)
- 125 g mozzarely (jedno balení)
- 50 g strouhané goudy
- 2 větší žampiony
- 2 jarní cibulky
- 1/2 lžíce vloček sušených rajčat
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
- chilli nebo pepř podle chuti
- 1 rajče
Postup Plněné bochánky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s vločkami rajčat, Solamylem, strouhaným sýrem, osolíme a opepříme (nebo použijeme chilli). Vezmeme tři formičky na tartaletky a vyložíme je připravenou směsí (použijeme z ní cca 2/3).
Očistěné žampiony, mozzarelu a cibulky nakrájíme na plátky a rozdělíme na maso (3 plátky mozzarely si dáme stranou). Náplň zakryjeme zbývající masovou směsí.
Troubu rozehřejeme na 180°, formičky dáme na plech, přikryjeme alobalem a pečeme cca 25 minut. Odkryjeme, na každý bochánek dáme kolečko rajčete, plátek mozzarely a necháme zapéct.