Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- cca 1 kg krkovice
- 3 velké žampiony
- 6 plátků uzeného masa nebo anglické slaninky
- hrst sekaného medvědího česneku
- hořčice dijonská
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjte a rozkrojte na tenký plát. Paličkou na maso ho naklepejte.
Osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte sušeným česnekem. Celý plát masa posypte sekaným medvědím česnekem, rozložte uzené a žampióny, ty jsem ještě zvlášť osolila a opepřila.
Maso zamotejte do rolády. Kraje můžete spíchnout kuchyňskou jehlou, ale není potřeba, nemá co vytéct.
Maso vložte do pekáče a potřete ho trochou hořčice, podlijte vodou, přidejte rozkrájené nohy žampionů a trochu hořčice můžete dát i do vody k masu.
Přiklopte a dejte péct. Zhruba deset minut pečte na 250°C, pak snižte teplotu na 200° a pečte asi 1 hodinu. Před dopečením odejměte víko, maso polijte výpekem a nechte péct na barvu.