Plněná telecí hruď recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1,5 kg telecí hruď
- 300 g telecí játra nebo vepřová
- 3 rohlíky z předešlého dne
- 150 g prorostlé slaniny
- 1 lžíce oleje
- mléko dle potřeby
- česnek 5 stroužku
- 2 PL petrželová nať
- černý pepř
- 50 g másla
- vajíčko
Postup Plněná telecí hruď
Postup přípravy receptu
-
V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku.
Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a přidáme nákrájená játra na drobné kostičky. Všechno osmahneme, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočinout, pak přidáme protlačený česnek. S česnekem již nesmažíme. Necháme vychladnout.
Nakrájíme rohlíky, spaříme horkým mlékem, necháme vychladnout, případně přebytečné mléko vymačkáme! Přidáme nakrájenou petrželku, jemně osolíme, hodně opepříme, promícháme a přidáme osmahnutá játra a vajíčko.
Telecí hruď dosolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme a dáme na rozpálené máslo do pekáče. Lehce pomalu opečeme! Méně zručné kuchařky doporučuji přidat olej do másla, aby se nepřipálilo a pak opékat masíčko.
Přidat vodu,přikrýt a péct v troubě na 180 stupňu cca 1,5 hodiny, kontrolovat a polévat výpekem každých 20 minut. Otočit a zkusit, jestli se dá vybrat kost z masa, pokud ne, tak péct dál!
Pokud už vám půjde z masíčka vybrat kost, je maso propečené! Když máte rádi hodně měkounké masíčko, doporučuji ještě dobrou půlhodinku přidat!
Vybrat, nechat skoro vychladnout a nakrájet. Horké se to špatně krájí, bude se to rozpadat, tak jak se to stalo mně (fotky). Telecí hruď je takové podřadnější masíčko, ale je velice chutné.