Plněná kýta se smetanovo-česnekovou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 5 plátků kýty nařezaných na Gordon blue
- 10 listů medvědího česneku
- 200 g Eidamu
- 1/2 červené papriky
- 2 cibule
- 5 větviček kopru
- 1 smetana
- 1 lžička rajského protlaku
- 1 lžička pesta z medvědího česneku
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup Plněná kýta se smetanovo-česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a zevnitř osolíme.
Poklademe omytým česnekem, na plátky nakrájenou paprikou a pár kousky na silnější proužky nakrájené cibule.
Sýr nakrájíme na 5 proužků a dáme navrch.
Nakonec položíme kopr a párátkama dobře po celé délce sepneme.
Na plech dáme kousek másla, maso, zbytek na silnější proužky nakrájené cibule. vMaso posypeme pepřem, grilovacím kořením a vložíme do trouby péct na 200st. Podle potřeby doléváme vodu.
Po 20 minutách maso otočíme a dáme zpátky do trouby.
Za 20 min. plech vyndáme z trouby, maso uchováme v teple a výpek scedíme do kastrůlku.
Část cibule propasírujeme do výpeku, dáme vařit, přidáme smetanu, rajský protlak a chvilku povaříme.
Zahustíme podle potřeby moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec přimícháme medvědí česnek. Na talíři pak přelijeme maso omáčkou.