Plněná kotleta pivovarského sládka recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1,5 kg vepřové kotlety (6 rozklepaných plátků)
- 3 vejce
- 20 dkg šunky nebo kousek domácího uzeného masa
- 2 střední cibule
- 0,5 l Starobrno Medium
- 2 lžíce mleté Hrašky (hrášková mouka)
- 2 stroužky česneku
- petrželová nať
- slunečnicový olej
- sůl
- mletý pepř tří barev
Postup Plněná kotleta pivovarského sládka
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne větší plátek masa.
Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z vnitřní strany okořeníme trochou mletého pepře tří barev a osolíme.
Do misky si nasekám na jemno šunku, uzené maso, přidáme vejce, petrželovou nať a hrašku. Dobře promícháme a vznikne nám přiměřeně hustá směs.
Na rozpálenou pánev s trochou oleje uděláme přibližně stejné hromádky dle velikosti rozklepaných kotlet a opečeme z obou stran do zlaté barvy. Vzniklé placky necháme lehce vychladnout a pak vkládáme do kotlet.
Náplň nám z nich tak nebude vytékat. Kotlety zajistíme párátky, obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev.
Až maso zezlátne, tak jej přendáme do hrnce a na výpečku z kotlet opečeme do pěkné barvy nakrájené cibule a nasekané stroužky česneku, které společně s výpečkem přidáme do hrnce ke kotletám.
Podlijeme do ¾ uvedeným množstvím piva a dusíme velmi zlehka na malém plameni, tak aby se nám do šťávy prolnula chuť piva a surovin z náplně v kotletách.
Kotlety poté vyjmeme, odstraníme párátka a dáme kotlety na chvilku pro barvu opéct do trouby.
Vzniklou omáčku rozmixujeme, zahustíme dle potřeby a přílohy na požadovanou hustotu instantní jíškou a podáváme s vařeným bramborem.