Plněná kotleta pivovarského sládka recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1,5 kg vepřové kotlety (6 rozklepaných plátků)
3 vejce
20 dkg šunky nebo kousek domácího uzeného masa
2 střední cibule
0,5 l Starobrno Medium
2 lžíce mleté Hrašky (hrášková mouka)
2 stroužky česneku
petrželová nať
slunečnicový olej
sůl
mletý pepř tří barev

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne větší plátek masa.

  2. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z vnitřní strany okořeníme trochou mletého pepře tří barev a osolíme.

  3. Do misky si nasekám na jemno šunku, uzené maso, přidáme vejce, petrželovou nať a hrašku. Dobře promícháme a vznikne nám přiměřeně hustá směs.

  4. Na rozpálenou pánev s trochou oleje uděláme přibližně stejné hromádky dle velikosti rozklepaných kotlet a opečeme z obou stran do zlaté barvy. Vzniklé placky necháme lehce vychladnout a pak vkládáme do kotlet.

  5. Náplň nám z nich tak nebude vytékat. Kotlety zajistíme párátky, obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev.

  6. Až maso zezlátne, tak jej přendáme do hrnce a na výpečku z kotlet opečeme do pěkné barvy nakrájené cibule a nasekané stroužky česneku, které společně s výpečkem přidáme do hrnce ke kotletám.

  7. Podlijeme do ¾ uvedeným množstvím piva a dusíme velmi zlehka na malém plameni, tak aby se nám do šťávy prolnula chuť piva a surovin z náplně v kotletách.

  8. Kotlety poté vyjmeme, odstraníme párátka a dáme kotlety na chvilku pro barvu opéct do trouby.

  9. Vzniklou omáčku rozmixujeme, zahustíme dle potřeby a přílohy na požadovanou hustotu instantní jíškou a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!