Platýz s paprikovou pastou na rozmarýnových bramborách. recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 filety Platýze (500 g)
- paprikový krém v tubě
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- olej
- máslo
Postup Platýz s paprikovou pastou na rozmarýnových bramborách.
Postup přípravy receptu
-
Filety po rozmrazení osolíme a z vnější strany (tam kde byla původně kůže), lehce potřeme troškou paprikového krému.
Tím nám vznikne krásná červená strana filetu.
Do pánvičky si dáme trošku oleje, a jakmile se rozehřeje tak vložíme filet nepotřenou částí do oleje. Zprudka opečeme a poté velmi opatrně (maso je velmi měkké a má snahu se rozpadat) obrátíme potřenou stranou dolů. Přidáme oříšek másla a cca 2 minuty opětovně zprudka opečeme.
Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a posypeme rozmarýnem. Zprudka opečeme brambory v pánvi, přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a podáváme.
Filety pokládáme na brambory a zdobíme dle vlastní fantazie.