Platýz s paprikovou pastou na rozmarýnových bramborách. recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

4 filety Platýze (500 g)
paprikový krém v tubě
rozmarýn
sůl
pepř
jarní cibulka
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Filety po rozmrazení osolíme a z vnější strany (tam kde byla původně kůže), lehce potřeme troškou paprikového krému.

  2. Tím nám vznikne krásná červená strana filetu.

  3. Do pánvičky si dáme trošku oleje, a jakmile se rozehřeje tak vložíme filet nepotřenou částí do oleje. Zprudka opečeme a poté velmi opatrně (maso je velmi měkké a má snahu se rozpadat) obrátíme potřenou stranou dolů. Přidáme oříšek másla a cca 2 minuty opětovně zprudka opečeme.

  4. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a posypeme rozmarýnem. Zprudka opečeme brambory v pánvi, přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a podáváme.

  5. Filety pokládáme na brambory a zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!