Pivní burgr se švestkami recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 350 g mletého vepřového masa
- 150 g mletého hovězího masa
- 200 ml piva Bernard švestka
- 10 ks sušených švestek
- sůl
- pepř
- 1 PL worchestru
- 1 nasekaná chilli paprička
- 1 PL solamylu
- hrstička čerstvé strouhanky
Postup Pivní burgr se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota.
Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet.
Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme.
Pomocí zmrzlinové naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril.
Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.