Pitipanna (vraž do pánve) recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- syrové brambory dle počtu osob
- 2-3 cibule
- zbytky pečeného masa nebo měkký salám
- naložená červená řepa
- vejce dle počtu osob
- kečup
- sůl
- pepř (nemusí být)
- olej nebo tuk z pečení
Postup Pitipanna (vraž do pánve)
Postup přípravy receptu
-
Zapni troubu na cca 175 °C - musí se předehřát.
Brambory, cibuli a maso nakrájej na kostičky (1 cm) a promíchej s olejem nebo rozehřátým tukem z pečení, opatrně osol (tuk z masa bývá slaný) a opepři (nemusí být).
Vše přesyp do pekáče a vlož do vyhřáté trouby. Já obvykle vyložím pekáč papírem na pečení nebo teflonovou pečící folií. Nechytá se mi to.
Pečeme cca 1 hodinu a během pečení několikrát promícháme. Hotovo je, až když jsou brambory lehce dozlatova. Vejce připravíme jako volské oko.
Pitipannu navršíme na talíře, přikryjeme volským okem a pokapeme dle chuti kečupem. Talíř s Pitipannou obložíme dle chuti červenou řepou.