Pitipanna (vraž do pánve) recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

syrové brambory dle počtu osob
2-3 cibule
zbytky pečeného masa nebo měkký salám
naložená červená řepa
vejce dle počtu osob
kečup
sůl
pepř (nemusí být)
olej nebo tuk z pečení

Postup přípravy receptu

  1. Zapni troubu na cca 175 °C - musí se předehřát.

  2. Brambory, cibuli a maso nakrájej na kostičky (1 cm) a promíchej s olejem nebo rozehřátým tukem z pečení, opatrně osol (tuk z masa bývá slaný) a opepři (nemusí být).

  3. Vše přesyp do pekáče a vlož do vyhřáté trouby. Já obvykle vyložím pekáč papírem na pečení nebo teflonovou pečící folií. Nechytá se mi to.

  4. Pečeme cca 1 hodinu a během pečení několikrát promícháme. Hotovo je, až když jsou brambory lehce dozlatova. Vejce připravíme jako volské oko.

  5. Pitipannu navršíme na talíře, přikryjeme volským okem a pokapeme dle chuti kečupem. Talíř s Pitipannou obložíme dle chuti červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!