Piškotový nákyp podle Magdalény Dobromily recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 6 vajec
- 225 g moučkového cukru
- citrónová kůra
- 155 g polohrubé mouky
- tuk na vymazání formy
- strouhanka
Postup Piškotový nákyp podle Magdalény Dobromily
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme moučkový cukr a 6 vajec. Mícháme mixérem, dokud to nepění. Poté přidáme mouku a citrónovou kůru. Znovu promícháme, tentokrát už můžeme ručně.
Formu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dáme péct do trouby (já pekla nejdříve na 170°C a poté na 155°C, ale trošku mi to zhnědlo), ale každá trouba peče jinak, takže nám nezbývá nic jiného než sedět u trouby a číhat.
Když je nákyp dozlatova upečený (a už se nelepí na špejli), vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.