Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 4 vejce
- 120 g cukru písek
- 120 g hladké mouky
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 250 g tvarohu či mascarpone
- 2x 200 ml šlehačky ke šlehání (31% a více)
- 3x ztužovač šlehačky Smeta-fix (Dr.Oetker)
- cukr moučka dle chuti
- čerstvé ovoce, makronky, čokoláda, bonbony - dle fantazie a zásob
Postup Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu, všleháme olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Upečeme cca 30-40 min. ve 25 cm formě na dort, trouba 150°C. Po vychladnutí prokrojíme na 2-3 pláty, jak se budete cítit na práci s korpusem. Kulatým velkým vykrajovátkem vykrojíme střed, aby vznikl kruh.
Tvaroh/mascarpone vyšleháme s cukrem, vlijeme šlehačky, přidáme smeta-fix a šleháme na nejvyšší stupeň dotuha.
První plát korpusu dáme na podložku/tác, do zdobicího sáčku dáme část krému, špičku sáčku odstřihneme na průměr cca 1 cm a postupně děláme na těsto bobečky. Přikryjeme druhým plátem a opakujeme, totéž se třetím plátem. Ze zbytku po vykrojení kruhu můžeme stejným způsobem udělat menší moučník na talířek.
Ozdobíme čerstvým ovocem, kousky čokolády, čokobonbony, živými květy, makronkami... jak kdo chce.