Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na korpus:
4 vejce
80 g cukru
80 g polohrubé mouky
4 PL strouhaného kokosu
1/2 lžičky jedlé sody
strouhaný kokos na pečicí papír
Na krém:
250 g máslo
1 vanilkový puding
mléko
cukr
4 PL medu
2 PL mletých mandlí nebo umletých pečených kaštanů
1 velká plechovka broskví
2 kiwi
1 malá Margot čokoláda na posypání
1 PL kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr utřeme (nebo ušleháme ve šlehači) na hladký krém, do kterého přidáváme mouku s kokosem a jedlou sodou, až se vše promísí. Přimícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků a promíchané těsto nalijeme na pečící papír, který jsme předem vysypali strouhaným kokosem (nebo mletými oříšky).

  2. Pečeme na 180 stupňů po dobu 18-20 minut do zrůžovení korpusu. Upečený plát zavineme i s pečícím papírem a necháme vychladnout.

  3. Uvaříme si podle návodu vanilkový pudink, nebo Krémamyl (podobný pudinku). Když jej uvaříme, posypeme pudink na povrchu moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil škraloup.

  4. Změklé máslo ušleháme a postupně přidáváme vychladlý pudink, mleté oříšky nebo umleté pečené kaštany a med.

  5. Srolovaný a vychladlý plát rozbalíme, odstraníme pečící papír a potřeme asi 2/3 ušlehaného krému. Poklademe pokrájenými, okapanými broskvemi, kousky kiwi a opět vše pěkně zarolujeme. Upravíme na talíř a potřeme zbylou částí krému, do které jsme zamíchali kakao. Nakonec roládu poklademe ovocem a posypeme nastrouhanou čokoládou - Margotkou.

  6. Můžeme také použít místo krému pro změnu ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, kam přidáme i ostatní suroviny, tak jak jsou napsané v ingrediencích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!