Pirohy s hovězím masem recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg mouky
- 30 g kvasnic
- 2/3 l vlažné vody
- Nádivka:
- 400 g uvařeného hovězího masa
- 30 g sádla
- 2 vejce natvrdo
- muškátový oříšek
- nakrájená cibule
- pepř
- sůl
Postup Pirohy s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Přibližně polovinu mouky zaděláme s vodou a kvasnicemi. Těsto necháme v teple nakynout asi dvojnásobně. V průběhu kynutí jej asi 2x srazíme vařečkou.
Vykynuté těsto vyválíme se zbytkem mouky. Z plátu vykrajujeme kolečka, která plníme nádivkou, kterou připravíme tak, že maso umeleme, smícháme s osmaženou cibulkou a rozmělněnými vajíčky, dokořeníme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
Boční hrany pirohů přitiskneme vidličkou. Pečeme v troubě dozlatova.