Pirohy s hovězím masem recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1 kg mouky
30 g kvasnic
2/3 l vlažné vody
Nádivka:
400 g uvařeného hovězího masa
30 g sádla
2 vejce natvrdo
muškátový oříšek
nakrájená cibule
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Přibližně polovinu mouky zaděláme s vodou a kvasnicemi. Těsto necháme v teple nakynout asi dvojnásobně. V průběhu kynutí jej asi 2x srazíme vařečkou.

  2. Vykynuté těsto vyválíme se zbytkem mouky. Z plátu vykrajujeme kolečka, která plníme nádivkou, kterou připravíme tak, že maso umeleme, smícháme s osmaženou cibulkou a rozmělněnými vajíčky, dokořeníme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

  3. Boční hrany pirohů přitiskneme vidličkou. Pečeme v troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!