Pikantní zelňačka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- asi tak ½ kg kysaného zelí
- 2 střední brambory
- 2-3 bobkové listy
- 4-6 kuličky nového koření
- 4-6 kuličky černého pepře
- kmín
- sůl
- pepř
- 1 větší cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sádlo na smažení
- 1 chilli paprička
- 1 dobrá klobáska (Maďarská kvalitní)
- 100 ml zakysané nebo 40% smetany ke šlehání
- 2 PL červené sladké papriky
Postup Pikantní zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na kousku sádla, přidáme chilli papričku, koření, které se v horkém tuku rozvoní.
Pak přidáme nakrájenou klobásu (já přidal i lahůdkový párek), kysané zelí, které také mírně restujeme, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vývarem (já použil hovězí).
Mám rád zelí křupavé, proto jsem po pěti minutách varu přidal oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokud je potřeba, tak podlijeme a vaříme do změknutí brambor. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme nasekaný libeček, petrželku a vmícháme smetanu. Zahušťovat není potřeba, zahustí cibule a smetana.