Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 4 vepřová srdíčka
- 150 g uzené slaniny
- vývar z uzeného masa
- 2 větší cibule
- 3-4 polévkové lžíce zeleninového základu
- 2 polévkové lžíce pikantní maďarské paprikové pasty
- nové koření
- bobkový list
- jalovec
- celý pepř
- sůl
- hladká mouka na zahuštění
- zakysaná smetana
- citrón
Postup Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme.
Poté je pokrájíme na kousky a vložíme je rozškvařit na pokrájenou slaninku do papiňáku. Zprudka srdíčka orestujeme, pak přidáme cibulku pokrájenou na měsíčky a dál vše zamícháme a zarestujeme, dokud se srdíčka pěkně nezatáhnou.
Pak přidáme zeleninový základ, zamícháme a vložíme pikantní červenou maďarskou paprikovou pastu, opět zamícháme, vložíme koření podle uvedených ingrediencí a vše zalijeme vývarem z uzeného masa.
Hrnec uzavřeme a dusime okolo cca 60 minut. Pokud ani po této době nejsou srdíčka měkká, ještě uzavřeme a dodusime dál.
Nakonec vyndáme koření, dosolíme, opepříme, zakápneme citrónem, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Podle hustoty omáčky pak dál zahustíme šťávu hladkou moukou (solamylem), rozmíchanou ve vodě nebo ve vlažném uzeném vývaru.
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.