Pikantní mexické masové kuličky recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 gramů mletého hovězího masa
1 stroužek česneku
1/2 šálku strouhanky
1 lehce rozšlehané vejce
3 lžíce koriandru nasekaného na jemno
1 šálek pikantní mexické salsy
pepř
3/4 šálku zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mleté maso, strouhanku, vejce, nastrouhaný česnek, koriandr, polovinu salsy, pepř a vše důkladně prohněteme. Navlhčíme si ruce a tvoříme kuličky o velikosti přibližně vlašského ořechu.

  2. Plech si vyložíme pečícím papírem, kuličky vyskládáme a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.

  3. V misce smícháme zbytek salsy se zakysanou smetanou a připravenou směs pouřijeme jako dip k namáčení kuliček.

  4. Můžeme do každé masové kuličky po upečení vpíchnout párátko, nebo dát párátka na kraj servírovacího talíře a každý si napichuje sám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!