Pikantní mexické masové kuličky recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 gramů mletého hovězího masa
- 1 stroužek česneku
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 lehce rozšlehané vejce
- 3 lžíce koriandru nasekaného na jemno
- 1 šálek pikantní mexické salsy
- pepř
- 3/4 šálku zakysané smetany
Postup Pikantní mexické masové kuličky
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mleté maso, strouhanku, vejce, nastrouhaný česnek, koriandr, polovinu salsy, pepř a vše důkladně prohněteme. Navlhčíme si ruce a tvoříme kuličky o velikosti přibližně vlašského ořechu.
Plech si vyložíme pečícím papírem, kuličky vyskládáme a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
V misce smícháme zbytek salsy se zakysanou smetanou a připravenou směs pouřijeme jako dip k namáčení kuliček.
Můžeme do každé masové kuličky po upečení vpíchnout párátko, nebo dát párátka na kraj servírovacího talíře a každý si napichuje sám.