Pikantní kvašáky recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- okurky (větší)
- kopr
- cibule
- křen
- celý pepř (do 3 litrové láhve asi 10 ks)
- 5 kuliček nového koření
- 60-80 g soli (na 1 litr vody)
- několik ks chilli papriček
- 6 stroužků česneku
Postup Pikantní kvašáky
Postup přípravy receptu
-
Do 3 litrové láhve naskládáme křen, cibuli, kopr a koření. Pak naskládáme větší omyté okurky, které propícháme vidličkou a zalijeme vlažným roztokem z vody a soli. Pokud máme možnost, seženeme si špachtličky do krku u lékaře (celé balení je drahé) a zajistíme jimi okurky tak, aby nevyplavaly. Pokud budou soustavně pod nálevem po celou dobu zrání, nemusíme mít obavy z jejich změknutí.
Zhruba po 10 dnech můžeme konzumovat. Pokud chceme zrání urychlit, přidáme do nálevu kousek chleba v plátýnku, který urychlí kvašení.