Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- cca 400 g kuřecích krků
- cca 200 g kuřecích jater
- 150 g čerstvých žampionů
- oloupané brambory pro dvě osoby
- 1 cibule
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 3 stroužky česneku
- pepř čerstvě mletý
- cca 1,5 lžíce sojové omáčky, dle chuti
- tymián
- olej
Postup Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné masitější kuřecí krky a očištěná játra smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové omáčky a dáme do zapékací mísy vymazané olejem společně s pokrájenými žampiony a snítkou tymiánu, na pokrájenou cibuli.
Přidáme pokrájené oloupané brambory (menší krájet nemusíme), které zakapeme mírně olejem, opepříme, mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 40-45 minut, poté odklopíme, promícháme, je-li třeba podlijeme troškou vody nebo pivem a dopečeme do barvy a doměkka.
Podáváme s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem.