Pikantní kančí guláš recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 800 g kančí kýty
- 3 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1-2 lžíce sádla
- 2 lžíce červené papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3-4 beraní rohy + trošku nálevu podle chuti
- 300 ml světlého piva
- velký krajíc staršího chleba
- 4 kuličky jalovce
- bobkový list
- snítka rozmarýnu
- kmín
- sůl
- pepř
- vývar
Postup Pikantní kančí guláš
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda. Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.
Přidáme protlak a po krátkém zarestování přisypeme obě papriky, rozmarýn, koření a sůl. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit.
Přidáme beraní rohy, dolijeme vývarem, tak zároveň s masem a dusíme do měkka. Trvá to minimálně hodinu až dvě, podle stáří masa.
Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný nebo nadrobený krajíc chleba a vaříme 10-15 minut. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.