Perníkové řezy Když zavoní káva recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
200 g třtinového cukru
1 prášek do perníku
citronová kůra z jednoho citronu
1 lžička mleté skořice
150 g mletých lískových oříšků
1 PL instantní kávy
1 lžička tlučeného hřebíčku
125 ml mléka
30 g másla
2 PL medu
1-2 vejce
1 PL rumu
1 PL kakaa
višňová marmeláda na potření
1 čokoláda na vaření (nebo hotová čokoládová poleva)

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme hladkou mouku s práškem do perníku, přisypeme třtinový cukr, kakao, kávu, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mletou skořici, tlučený hřebíček a mleté oříšky.

  2. Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm med, máslo, přidáme rum a vše vlijeme do mísy se sypkou směsí. Přimícháme vejce a vše dobře zamícháme.

  3. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut a pak dál ve středně teplé troubě na 170°C ještě asi 10 minut.

  5. Vychladlý perník podélně rozkrojíme, potřeme višňovou zavařeninou a složíme na sebe. Vrchní stranu také namažeme marmeládou a nakonec polijeme čokoládovou polevou (kterou rozpustíme ve vodní lázni). Zdobíme strouhanými oříšky nebo podle sebe.

  6. Po vychladnutí krájíme na řezy. Podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!