Perníkové kostky s čokoládovou polevou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 250 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 lžíce medu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička koření Avokádo Perník
- 1 velké jablko
- 1 lžíce měkkého másla
- 2 lžíce kakaa
- tuk
- hrubá mouka na formu
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 2 lžíce 100% tuku
- 40 ml smetany ke šlehání
- 60 g moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
Postup Perníkové kostky s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Z jednoho vejce oddělíme polovinu bílku a dáme stranou na cukrovou polevu. Ostatní vejce vyšleháme s oběma cukry a medem do husté pěny. Pak vmícháme smetanu, prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a perníkovým kořením Avokádo. Nakonec vmícháme oloupané nastrouhané jablko, máslo a kakao. Těsto naplníme do pekáčku (20x30 cm) vymazaného tukem a vysypaného hroubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Smícháme ji s rozpuštěným tukem a horkou smetanou. Mícháme, dokud se vše nespojí v hladkou čokoládovou polevu. Tu pak rozetřeme na povrch perníku a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí rozkrájíme perník na kostky asi 6x6 cm.
Cukr utřeme s polovinou bílku a citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu. Naplníme jí do malého papírového kornoutku a na povrch perníkových kostek nastříkáme ornament v podobě sněhové vločky.