Perníkové kostky s čokoládovou polevou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce
250 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce medu
250 ml smetany ke šlehání
250 g polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 lžička koření Avokádo Perník
1 velké jablko
1 lžíce měkkého másla
2 lžíce kakaa
tuk
hrubá mouka na formu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
2 lžíce 100% tuku
40 ml smetany ke šlehání
60 g moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Z jednoho vejce oddělíme polovinu bílku a dáme stranou na cukrovou polevu. Ostatní vejce vyšleháme s oběma cukry a medem do husté pěny. Pak vmícháme smetanu, prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a perníkovým kořením Avokádo. Nakonec vmícháme oloupané nastrouhané jablko, máslo a kakao. Těsto naplníme do pekáčku (20x30 cm) vymazaného tukem a vysypaného hroubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme.

  2. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Smícháme ji s rozpuštěným tukem a horkou smetanou. Mícháme, dokud se vše nespojí v hladkou čokoládovou polevu. Tu pak rozetřeme na povrch perníku a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí rozkrájíme perník na kostky asi 6x6 cm.

  3. Cukr utřeme s polovinou bílku a citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu. Naplníme jí do malého papírového kornoutku a na povrch perníkových kostek nastříkáme ornament v podobě sněhové vločky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!