Pepinova rybka recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 2 filety z Pangasia či jiné rybky, kterou máte rádi
- šťávu z 1 citronu
- sůl
- majoránka
- sladká paprika
- 4 tenké plátky nakrájené uzené krkovice (ten jako salám)
- 1/2 sýru Pepino nakrájená na proužky
- hladká mouka
- 1/2 smetany (podle chuti, může být i celá)
Postup Pepinova rybka
Postup přípravy receptu
-
Filety z ryby necháme rozmrznout nebo máme čerstvé. Omyjeme, posolíme a pokapeme šťávou z citronu. Poklademe plátky salámu, začneme balit a do toho vkládáme plátky Pepina. Upevníme párátky.
V míse smícháme hladkou mouku se solí, majoránkou a sladkou paprikou. Obalíme závitky a vložíme na plech vystlaný pečicím papírem.
Zalejeme smetanou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 30 - 40 minut, jakmile se smetana zabarví do hněda a zhoustne. Podáváme s vařenými bramborami, lze také brambory opéct.