Pelmeně s kaparovou omáčkou recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- Na těsto:
- 250 g hrubé mouky
- 1 žloutek
- sůl
- voda
- Náplň:
- 300 g kuřecího masa
- 1 lžíce másla na dušení masa
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce másla k masu
- Omáčka:
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 120 ml bílého vína
- 100 ml mléka
- 200 ml 12% smetany
- 2-3 PL malých okapaných kaparů
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- petrželka na ozobení
Postup Pelmeně s kaparovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na náplň na másle osmažíme cibuli a na cibuli přidáme kuřecí pomleté maso. Osolíme a necháme vychladnout.
Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, necháme cca na 1-2 hodiny odpočinout.
Z těsta vyválíme a vykrájíme malá kolečka o průměru cca 6 cm. Doprostřed koleček navrstvíme lžičku mletého masa. Kolečka přehneme, okraje stlačíme a cípy spojíme k sobě.
Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme cca 10 minut.
Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vínem. Necháme částečně odpařit a přilijeme mléko a smetanu.
Povaříme asi 10 minut, přidáme okapané malé kapary, dosolíme a už jen prohřejeme.
Můžeme dochutit pár kapkami citrónové šťávy.
Pelmeně přelijeme touto omáčkou s kapary. Posypeme petrželkou.