Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 1 velký omytý lilek
- 150 g uzeného masa
- 125 g brynzy nakrájené na malé kostičky
- 200 g kysané smetany
- 150 ml mléka
- 3 velké stroužky česneku
- tymián
- sůl
- olivový olej
- 250 g kvalitních špaget
Postup Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami
Postup přípravy receptu
-
Lilky nakrájíme na tenčí kolečka (maximálně 1 cm), osolíme z obou stran v míse necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme a osušíme.
Po obou stranách na prudkém ohni opečeme lilky na olivovém oleji a vyložíme jimi dno zapékací mísy. Mírně osolíme a posypeme tymiánem. Špagety si v osolené vodě uvaříme al dente.
Brynzu na hrubou nastrouháme a smícháme s rozmačkaným česnekem, tymiánem, špetkou soli, pepřem, mlékem a zakysanou smetanou. Sýrovou směs smícháme se špagetami a uzeným masem a navrstvíme na opečené lilky.
Přikryjeme alobalem a zapékáme asi 25 minut. Ke konci můžeme alobal odstranit, aby vznikla kůrčička. Podáváme se zeleninovým salátem.