Pekáček Adama Richmana recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Maso:
- 500 g bůčku
- 500 g vepřových žebírek
- 2 paprikové klobásy
- 300 g moravského uzeného
- 1 cibule
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- voda
- Příloha 1:
- 1 kg brambor
- voda
- sůl
- máslo
- Příloha 2:
- 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
- 1 červená cibule
- sádlo
- sůl
- kmín
- citron
- cukr
Postup Pekáček Adama Richmana
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme. Výpek slijeme do kastrůlku a ještě na plotně prohřejeme a zahustíme tmavou jíškou.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu poté slijeme. K bramborám přidáme máslo a rozšťoucháme.
Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme zelí i s nálevem a dusíme do měkka. Před dokončením doladíme chuť citronem a cukrem. Vše naskládáme na mísu a podáváme i se sósem.