Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 200 g hladké mouky
- 100 g kondenzovaného mléka (např. Salko)
- 100 g másla
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny najednou na vále nebo v mixeru zpracujeme (Kondenzované mléko si nejjednodušeji odvážíte tak, že si na váze odvážíte z celkového množství mouky 50 g a do toho si přiléváte kondenzované mléko, až váha ukáže celkovou váhu 150 g). Těsto dáte odpočinout na 20 min do lednice, aby máslo trochu zatuhlo.
Pak si vyválíme těsto na tloušťku 2 mm a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 6 minut na 180 °C. Po upečení můžeme slepovat marmeládou.
Pokud budete chtít dělat pejsky, obarvěte polovinu těsta kakaem, pak vykrájejte stejný počet bílých a tmavých srdíček. Jedno srdíčko rozdělte na polovinu a přiložte jako ouška. Pak si vyválejte miniaturní kousíčky na očka a mírně je zatlačte na hlavičku. Není třeba to nijak lepit, ouška i očka po upečení dobře drží.