Pečený pstruh recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 pstruh
- 7 plátků másla
- sůl nebo bylinková sůl
- čerstvé bylinky:
- tymián
- rozmarýn
- citronová šťáva
Postup Pečený pstruh
Postup přípravy receptu
-
Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku.
Snítku bylinek dejte společně se 2 plátky másla do bříška.
Do každého řezu dejte plátek másla a pokapejte citrónem.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušený tymián, který nasypete do každého řezu a do bříška nebo bylinkovou sůl.
Dejte do pekáčku, podlijte trochou vody, přidejte plátek másla, špetku soli a pár kapek citronu a pečte v troubě na 200 °C cca 25 minut.
Servírujte s vařenými nebo pečenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako oblohu můžete udělat orestovanou mrkev na nudličky na přepuštěném másle a soli. S jakýmkoliv dobrým salátem.