Pečený králík se špenátem recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- Maso:
- asi 750 g kousků králičího masa
- 150 g anglické slaniny
- 3 stroužky česneku
- tymián
- rozmarýn
- olej
- voda
- sůl
- pepř
- Špenát:
- 1 balení mraženého sekaného špenátu
- 1 cibule
- 1 vejce
- rostlinný olej
- 2 stroužky česneku
- zakysaná smetana
Postup Pečený králík se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Králičí přední i zadní stehna jsem prošpikoval anglickou slaninou a česnekem. Posypal tymiánem a rozmarýnem. Dobře osolil a opepřil.
Králíka jsem dal do pekáče.
Zbytek slaniny jsem na oleji opražil a přelil jí králičí kousky.
Maso jsem mírně podlil vodou.
Vše jsem vložil do trouby a pekl doměkka. Během pečení jsem maso 2x otočil a poléval vypečenou šťávou.
Mezitím jsem si připravil špenát.
V hrnci jsem zahřál rostlinný olej a zpěnil cibulku, přidal jsem mražený sekaný špenát. Přidal dva rozetřené stroužky česneku.
Vše jsem podusil.
V hrnečku jsem rozkvedlal vejce se smetanou a přidal do hrnce.
Lehce prohřál a odstavil z plotny.Králíka jsem podával s kynutým knedlíkem.