Pečený králík na provensálském koření s kedlubnovým zelím. recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- králík
- cibule
- slanina
- sůl
- provensálské koření
- máslo
- voda
- Na zelí:
- kedlubny
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- trochu oleje
- cukr
- ocet
- syrová brambora na zahuštění
Postup Pečený králík na provensálském koření s kedlubnovým zelím.
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného králíka osolíme a okořeníme. Na dno pekáče dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kostičky slaninu a přidáme králíka. Na králíka dáme kousky másla, podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme do měkka. Během pečení jednou obrátíme a poléváme šťávou.
Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme do kastrolu, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme dusit až změknou. Zahustíme na jemném struhadle nastrouhanou bramborou, chvíli podusíme. Dochutíme pepřem, cukrem a octem.
Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborový knedlík.