Pečené žampiony plněné quinoou a červenou čočkou s kokosovým mlékem recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 5 velkých žampionů (celkem asi 250g)
- 20 g quinoy
- 1 lžíce oleje
- 1 šalotka (20g), nakrájená nadrobno
- 50 g červené čočky
- 1 cm zázvoru nastrouhaného
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 1/2 lžičky kurkumy
- kousek čerstvé chilli papričky, nakrájené najemno
- 50 ml kokosového mléka
- sůl
Postup Pečené žampiony plněné quinoou a červenou čočkou s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Dejte vařit quinou.
Troubu zapněte na 210˚C.
Od klobouků žampionů odlomte nohy (dále je nebudete potřebovat).
Klobouky vydlabejte lžičkou a hmotu ponechte stranou.
Římský kmín, nové koření a pepř rozdrťte v hmoždíři.
Do rendlíku nalijte olej a zpěňte na něm šalotku. Přidejte nadrcené koření, zázvor a minutu míchejte.
Přidejte vyškrábanou hmotu ze žampionů, kurkumu a chilli. Lehce osolte a asi minutu opékejte.
Přisypte čočku a zalijte 150 ml vody. Za občasného míchání nechte vyvařit vodu.
Přilijte kokosové mléko a dále míchejte. Vařte celkem asi 10-15 minut, dokud čočka nezměkne.
Chceme získat tužší konzistenci.
Po uvaření smíchejte s quinoou.
Žampiony lehce pomažte olejem a dejte 5 minut předpéct. Poté je naplňte směsí a pečte dalších cca 7 minut.