Pečené vepřové karé v majonéze recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 800 g vepřového karé
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 2 velké cibule
- 1 velká mrkev
- 3 stroužky utřeného česneku
- mletý kmín
- mletá paprika
- mletý pepř
- sůl
Postup Pečené vepřové karé v majonéze
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme majonézu s hořčicí, asi lžičkou papriky a česnekem. Maso vcelku osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vetřeme do masa, potřeme jednou lžící směsí majonézy a necháme půl hodiny v pokojové teplotě odpočinout.
Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. Do vhodného pekáče dáme cibuli s mrkví a položíme maso. Připravenou majonézu natřeme na maso tak, aby bylo pokryté.
Vše v pekáčku podlijeme cca 100 ml horké vody, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 160 st. Pečeme pomalu bez odkrývání cca 90 minut.
Poté pekáč odkryjeme a dopečeme dalších asi 15 minut při teplotě 200 st. dozlatova. Pekáček vytáhneme a necháme pár minut odpočinout. Maso by mělo být měkké a šťavnaté.