Pečené kuře v citrono - medové marinádě s česnekem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuře (1,5kg)
- sůl
- marináda:
- 3 lžíce medu
- 1 velký citron
- 1 palička česneku
- cca 500 ml vody (na podlívání kuřete)
Postup Pečené kuře v citrono - medové marinádě s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nachystáme marinádu. 3 polévkové lžíce tekutého medu dáme do misky. Přidáme šťávu a kůru z dobře omytého citronu. Česnek oloupeme, utřeme a přidáme do misky k medu a citronu. Dobře promícháme.
Kuře si umyjeme, naporcujeme a osolíme ze všech stran. Nachystáme si dostatečně velkou misku, do které skládáme na sebe jednotlivé porce kuřete a potíráme je připravenou marinádou. Zbylou marinádu vlijeme k porcím kuřete, rukou smáčkneme. Misku uzavřeme a necháme do druhého dne v lednici.
Troubu si vyhřejeme na 200°C.
Kuřecí porce naskládáme do pekáče, přilijeme marinádu, přidáme vodu asi do výšky 1/3 masa. Zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme cca 60 minut.
Po dobu pečení maso přeléváme výpekem a doléváme vodu, dle potřeby. Po hodině otevřeme a dopečeme kůžičku. Podáváme s rýží.