Pečené kuře s citronem a kapary recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 horní kuřecí stehna
- 2 lžíce másla
- 1/2 citronu – (nakrájíme na plátky a přepůlíme)
- 2 lžičky kapar
- 4 stroužky česneku – prolisujeme
- 1 lžička granulovaného česneku
- sůl
- pepř
- 100 ml kuřecího vývaru
- jarní cibulka – pouze nať
Postup Pečené kuře s citronem a kapary
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna poklademe do zapékací misky. Osolíme, okolo poklademe slabé plátky citronu překrojené na polovice, poklademe kousky másla. Přidáme kapary a prolisovaný i granulovaný česnek. Ještě mírně posolíme a popepříme. Podlijeme kuřecím vývarem tak, aby nebylo kuře ve vývaru ponořené.
Do trouby, předehřáté na 200 °C, dáme zapékací misku s kuřecími stehny. Pečeme 30 až 40 minut, až kuře zezlátne a vytvoří kůrčičku. Občas při pečení přelijeme maso výpekem s vývarem.
Mezitím uvaříme v osolené vodě brambory nakrájené na půlměsíčky (nebo ve tvaru podle chuti a zvyku).
Podáváme s bramborami a nasekanou zelenou jarní cibulkou.