Pečené krůtí stehno s cibulí recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 1,2 kg krůtí stehno
- 300 g cibule
- 1,5 lžičky soli
- 50 g másla
- 1 lžička koření na kuře
- 100 ml vody
Postup Pečené krůtí stehno s cibulí
Postup přípravy receptu
-
Oloupané cibule nakrájíme na 4 díly a poté na proužky. Dno pekáčku potřeme rozpuštěným máslem a vysypeme nakrájenou cibulí.
Maso ze všech stran nasolíme a položíme na cibuli kůží nahoru. Povrch potřeme rozpuštěným máslem, 1 lžíci si necháme na dopečení. Podlijeme vodou a pekáč zakryjeme alobalem. Přikryté pečeme asi hodinu při 170°C, dokud maso není měkké.
Ve zbylém másle rozmícháme koření, maso jím potřeme a odkryté při vyšší teplotě (200°C) dopečeme, dokud kůže nezčervená. Podáváme s bramborovým knedlíkem.