Pečené jablko s vanilkovým přelivem recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 2 větší jablka
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky hrozinek
- 4 vlašské ořechy
- 1/4 sáčku vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml nízkotučného mléka
Postup Pečené jablko s vanilkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec, vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami.
Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm.
Jablka pečeme v troubě při teplotě 160ºC přibližně 0,5 hodiny. Cukr, voda a šťáva z jablka vytvoří v pekáčku světlou, hustou hmotu, kterou nesmíme přepálit.
Než se jablka upečou, uvaříme z pudinkového prášku a vanilkového cukru řidší pudink.
Jablka vložíme na talíř, pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký pudink.