Pečené filety z candáta v jogutru a sezamu recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 filety z candáta
- 1 malý bílý jogurt
- 2 lžičky kari koření
- citron -šťáva z půlky citrónu
- 2 lžíce parmazánu
- 3 lžíce sezamového semínka
- 100 g strouhanky
- 2 lžíce másla
- sůl
- drcený barevný pepř
Postup Pečené filety z candáta v jogutru a sezamu
Postup přípravy receptu
-
Filety z candáta osolíme, opepříme a vložíme asi na dvě hodinky do marinády, kterou připravíme z jogurtu, kari koření, citrónové šťávy a parmazánu.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Do strouhanky zamícháme 2 lžíce sezamového semínka a každý plátek ryby v této směsi obalíme.
Filety naskládáme na plech na pečící papír, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylým sezamem. Pečeme v troubě do zlatova asi 30 minut.