Pečené bliny s kaviárem recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- 100 g hladké mouky
- 35 g pohankové mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 120 ml mléka
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 vejce
- tuk na vymazání pánve
- Na ozdobu:
- kaviár
- zakysaná smetana
- biocitron (nebo okrájený citron)
Postup Pečené bliny s kaviárem
Postup přípravy receptu
-
Mouky, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a zakysanou smetanu v rendlíku prohřejeme a do vlažného vmícháme žloutek. Mléčnou směs vmícháme do moučné a metličkou prošleháme. Dáme do tepla asi na půl hodiny, než vykyne - na povrchu by se měly objevit bubliny.
Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme k vykynutému těstu a opět metličkou důkladně promícháme.
Zapneme troubu na 170 st. C a lžičkou naplníme muffinové (bábovičkové) silikonové formičky - do každé asi 3 lžičky těsta. Nedáváme plné, těsto povyskočí. Pak upečeme dozlatova (asi 15 minut).
Vychladlé blinové korupsy vyklopíme a naplníme zakysanou smetanou, přidáme kaviár a pokrájený citron. Místo kaviáru můžete dát kousek plátku lososa, případně kopr.