Pečenáče z cukety recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg cuket
- trochu soli
- trochu pepře
- 1-2 sardinky okapané z oleje
- trochu majoránky
- 1 vejce
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce Solamylu
- 4 lžíce ovesných vloček
- strouhanka
- Nálev:
- 1 l vody
- 200 ml vinného červeného octu dala jsem BZENECKY
- 10 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- 6 kuliček nového koření
- 4 kuličky jalovce
- 4 hřebíčky
- sůl
- cukr podle chuti
- přidat koření podle chuti (grilovacího koření...)
Postup Pečenáče z cukety
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin uvaříme nálev a necháme vychladnout.
Cukety oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřince a na jemno nastrouháme. Osolíme a necháme odstát, aby se cuketa odvodnila. Vytlačíme přebytečnou vodu, přidáme pepř, sardinky a majoránku. Pak přimícháme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mouku, strouhanku, solamyl, ovesné vločky a umícháme tužší směs. Pokud je řídká, zahustíme ještě moukou nebo strouhankou.
Tvarujeme malé kuličky nebo špalíčky, obalíme ve strouhance a na oleji prudce opečeme dozlatova.
Necháme vychladnout, klademe do sklenic a proložíme kolečky cibule. Zalijeme studeným nálevem.
Ještě jsem přidělala 1/2 nálevu. Nechat min 3 dny uležet.